Home

In het Puttense buitengebied graast onze kudde Schotse hooglanders. In 2015 kochten we 6 koeien en inmiddels bestaat de kudde uit ruim 20 dieren. Ze leven op een stuk land met hoogteverschillen en een flinke bosschage. In eerste instantie waren de dieren bedoeld als grasmaaiers. 

De Start vaN DE slacht

Omdat de kudde hard groeide, hebben we in 2019  onze eerste stier geslacht. De slager was buitengewoon tevreden over het vlees! Je hebt het dan ook over vlees van koeien die écht buiten lopen; 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Koeien die groeien van gras en kruiden. En dus niet van maïs, soja of graan. Zonder antibiotica, puur natuur! Meer lezen over de gezonde eigenschappen van het vlees!

verkoop

Na de eerste slacht zijn we doorgegaan en zijn we begonnen met verkoop aan huis. We leveren deels aan de horeca, maar inmiddels weten veel mensen ons te vinden voor een heerlijk pakket in hun diepvries.

Ook een (h)eerlijk stukje rundvlees op je bord? Kijk hier voor de producten en prijzen!

Over onze Schotse hooglanders

De Schotse hooglander is een meestal roodbruin runderras dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Ze hebben lang haar en lange hoorns.

Oerras

Het ras is een zogenaamd ‘oerras’, er is geen kruising geweest met andere runderen. Schotse hooglanders kunnen jaarrond buiten blijven. Ze eten gras en andere planten en worden ook vaak ingezet om natuurgebieden te begrazen.

Schotse hooglanders leven in kuddeverband. Het zijn nieuwsgierige, vredige dieren. Als ze aan je gewend zijn, eten ze uit je hand!

Schotse Hooglanders zijn zelfredzaam. Ze hebben geen behandeling met medicijnen en antibiotica nodig en krijgen hun kalveren zonder dat er een mens aan te pas komt. Heel anders dan in de gangbare veehouderij, waar bij sommige vleesrassen een kalf zelfs standaard met een keizersnede gehaald wordt!

Onze kudde

Onze kudde Schotse Hooglanders loopt in de gemeente Putten (vandaar ook de naam: Puttense Hooglanders). Onze kudde bestaat uit ruim 20 dieren, waarvan elk jaar een heel aantal kalfjes. De dieren leven echt in kuddeverband met bijbehorende rangorde. De oudere dames hebben de leiding, al denken de meeste stieren dat zij de baas zijn. 😉

Verder dan biologisch

Onze manier van boeren staat dicht bij de natuur. Wij gaan op allerlei punten zelfs verder dan de biologische veehouderij. Want biologisch rundvee wordt in de meeste gevallen toch in stallen afgemest, waardoor de kwalificatie ‘grasgevoerd’ onder druk komt te staan. Onze kalveren lopen ook veel langer bij de moeder dan in de biologische normen wordt voorgeschreven.

Na jaren van opfok, groei en rijping komen de dieren terecht bij onze slager. Ook hij werkt kleinschalig en behandelt onze dieren en het vlees met dezelfde zorg die wij er al die jaren ook in hebben gestopt. En dat proef je in het vlees!

Hoe werkt het vlees bestellen

Na een goed leven bij ons in de weide, worden de dieren snel en pijnloos geslacht door onze ambachtelijke slager. Het vlees van een Schotse hooglander is smakelijk en gezond rundvlees. Lees hier meer over de voordelen van dit supergezonde vlees!

We verkopen het vlees in mooie pakketten, maar alle vleessoorten zijn in principe ook los te bestellen.

AAndachtspunten

Bij het bestellen zijn de volgende aandachtspunten van belang:

 • Het vlees wordt diepgevroren geleverd.
 • Op elke verpakking zit een etiket met de productnaam. Het gewicht kan verschillen per verpakking.
 • De soorten vlees in de pakketten zijn indicatief; de verhouding kan per pakket wat verschillen. Geef gerust je voorkeur aan!
Ophalen en Betalen
 • We behandelen alle bestellingen op vrijdag. Het kan dus soms even duren voordat je een bevestiging krijgt via de mail.
 • Bestellingen kunnen worden opgehaald op zaterdag. In de bevestigingsmail staan de precieze tijden. Het ophaaladres is Vanenburgerallee 22 in Putten. Het is handig om bij het ophalen een koelbox mee te nemen.
 • Je kunt contant betalen bij ophalen of digitaal via een tikkie of overmaken. Graag bij het bestellen je voorkeur aangeven. Je ontvangt daarna in een mail meer informatie.

Kijk op onze Aanbodpagina om je keuze te maken uit de pakketten!

Ons aanbod

Pakketten

Bestel een heerlijk pakket en geniet van puur grasgevoerd rundvlees!

Pakket Aantal kg Inhoud Pakketprijs
Kant-en-klaarpakket  5 kg
 • 2,5 kg gehakt
 • 1kg hamburger (verpakt per 2 of 4)
 • 1 kg saucijs (verpakt per 2 of 4)
 • 0,5 kg tartaar (verpakt per 250 gr)
€72,50
Braadpakket 5 kg
 • 1,5 kg braadlappen
 • 0,5 kg bieflappen
 • 0,5 kg sucadelappen
 • 2 kg riblappen
 • 0,5 kg runderpoulet
€85
Luxe pakket 2,5 kg Selectie van haasbiefstuk/ kogelbiefstuk/ biefstuk/ entrecote/ rosbief/ ribeye €75
Probeerpakket 2 kg
 • 2 kogelbiefstukken
 • 2 gewone biefstukken
 • 1 x braadlap
 • 1 x riblap
 • 1 x entrecote
€50
Los bestellen

Alle vleessoorten uit de pakketten kunt u ook los bestellen.

Daarnaast hebben wij (beperkt) de volgende losse producten beschikbaar:

Product Prijs per kilo Bijzonderheden
Runderrollade €22 helaas momenteel uitverkocht
Runderrookworst €22
Picanha/staartstuk €30 per slacht twee beschikbaar. Reserveer gerust!
Schenkel met vlees/Mergpijp €12,50 verpakt per pakket van +/- 1  kg
Botten voor bottenbouillon zonder vlees €8,50 verpakt in pakket van +/- 1 kg
Bavette €37,50
Longhaas €37,50
Diamanthaas €37,50

Bij de bestelling van losse producten graag het aantal stuks weergeven. De gewichten verschillen per verpakking.  Als je graag een bepaald gewicht wilt ontvangen, geef dat aan bij het bestellen. Wij proberen dan zo dicht mogelijk bij de bestelling te blijven.

Bijzondere delen

Een dier bestaat natuurlijk uit meer dan alleen kant- en klaar vlees. Heb je interesse in bijvoorbeeld nieren, lever, hart of tong, dan kun je dat via het bestelformulier aangeven.

Bestel nu

  Contact

  Gert & Arine van den Bor, Putten

  Heb je vragen, stel ze gerust via het onderstaande contactformulier. 

  Volg ons ook op Facebook

  Contactformulier

   Wat doen wij met uw gegevens? Die gebruiken wij alleen voor onze administratie en klantcontact; we delen ze niet met anderen. Wilt u er alles over lezen, neem dan ons privacybeleid door.